Varför vill jag åka som utbytesstudent? nr.2

Det är onsdag igen och dags för nästa anledning. Jag har dock ändrat mig lite, jag skrev alla mina anledningar för några dagar sedan och upptäckte att många är lika varandra och det är svårt att förklara alla så mycket att det krävs ett helt inlägg för ALLA anledningar. Så jag tänkte skriva typ 4 till i varsitt inlägg varje onsdag och sen punktar jag upp alla och skriver bara lite kort om några. Låter det bra? ja men det gör det tycker jag.

Soooo, anledning numero dos är:

  • Flytta till USA.

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att flytta till USA, egentligen var det inte meningen att jag skulle åka som utbytesstudent från början, utan jag ville ta studenten och sedan direkt efter flytta till USA och jobba som Au Pair. Men när jag kom hem från skolan helt förstörd en dag (drygt ett år sedan) och bara ville hoppa av skolan och lämna Sverige, hittade jag på internet att man kunde åka som utbytesstudent. Jag blev som fast klistrad framför datorn och massor av bloggar. Det har från början varit självklart att det var USA som jag skulle åka till, inget annat. Jag kan egentligen inte beskriva hur jag kan älska just USA så mycket, jag kan säga att jag är kär i ett land. Jag har varit där en gång, LA och Florida, och att bara befinna mig i landet där allt är extra stort är en sån lycklig känsla som inte går att förklara. Jag kan inte förstå att JAG ska bo i USA i ett år, JAG ska bo i mitt dröm land. 

Kort och gott: jag har alltid drömt om USA och allt vad de kan erbjuda! just därför ska jag åka till USA.

 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Innan USA / l‰nka inl‰gget

   

Varför vill jag åka som utbytesstudent?

Jag kände att det är dags för mig att berätta varför jag vill åka som utbytesstudent och varför jag vill åka till just USA. Jag tror att alla utbytesstudenter kan hålla med mig om att det inte finns en, två eller tre anledningar till varför man vill åka, utan det finns MÅNGA. Så för att uppdatera bloggen lite mer så tänkte jag skriva en andledning varje vecka och till sist skriver jag ihop alla anledningar fast i en punktlista. Har ingen aning om hur mänga veckor detta kommer hålla på men upp emot 10 veckor skulle jag tro. So here we go:
 
  • Lära mig flytande engelska.
Det här är faktiskt en av de största anledningarna till varför jag vill åka. Ni som känner mig vet att jag tycker det är jätte jobbigt att prata engelska, just för att jag inte har självförtroendet för det (för att jag inte tycker att jag är bra), det har lett till att jag typ aldrig pratar när det är ett annat språk än svenska som talas. Jag är en sån person som vill att allt ska vara perfekt från början och min engelska är inte perfekt (vilket egentligen inte är så konstigt eftersom jag inte har engelska som modersmål) och då vill jag helt enkelt inte visa att det inte är perfekt.
I USA kommer jag vara tvungen att prata engelska (no shit sherlock), jag har ingen som kommer kunna hjälpa mig och säga det åt mig- men jag ser fram emot det! jag kommer lära mig så mycket mer att leva ett år i USA än att sitta vid en skolbänk i Sverige på engelska lektioner.
Jag är så otroligt taggad att jag efter året i USA kommer kunna flytande engelska, drömma på engelska och tänka på engelska. Det kanske inte är något speciellt för er att kunna flytande engelska, men det är något jag ser såååå mycket fram emot!
 

 


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Innan USA / l‰nka inl‰gget

   

...

Alla har vi den där perioden då allt bara är skit. Der spelar ingen roll om man är omringad av massor av personer man älskar. Allt är bara skit. Allt vänds om till det negativa och ingenting går bra. Allt går åt helvete och ingenting blir som man vill. Man kämpar men det ger inget resultat. Alla dem där dåliga sakerna händer samtidigt, det är väl därför det är en så kallad "dålig period". Det bryter ner mig så oerhört mycket. Jag har en klump i magen hela tiden och den knyts åt hårdare och hårdare för varje dag. Det är inte lätt när det är svårt men jag får tänka att det går över snart. Det här håller inte på för evigt!

Det är nog det jag är mest rädd för. Jag är rädd att den här "skit perioden" ska komma.Den här perioden kommer varje år, flera gånger per år till och med. Men det är skillnad till när jag är i USA. Nu har jag min familj, i USA är jag själv. Helt själv och ingen annan. Visst, min värdfamilj och mina nyvunna vänner kommer säkert stötta mig, men det är ändå inte samma sak som hemma, för det är inte hemma. Men i slutändan så är det väl det som kommer göra mig starkare. 

Nu ska ni få slippa mitt depptalk. Men det är väl naturligt? Att hamna i dessa perioder. 

K O M M E N T E R A (3)
publicerat i Innan USA / l‰nka inl‰gget